Standardrecept för mixbröd: Blanda ut 1 påse Biovita surdeg, lite socker och torkat jästpulver i 560 ml. varmt vatten. Tillsätt 375 gram rågmjöl och lika mycket vetemjöl. Knåda ordentligt! Tillsätt därefter 3 teskedar salt och låt degen stå och jäsa på ett varmt ställe i ca 1 timme, tills den blivit ungefär dubbelt så stor. Lägg ut degen på en bakplåt och forma den till passande form. Knåda inte! Låt degen jäsa i ännu en timme. Sätt på ugnen och baka brödet på 250 grader i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 200 grader och baka i ytterligare 50 minuter. Ta ut brödet och låt svalna. Brödet är nu färdigt att serveras.
BIOVA organic, ekologisk fullsortiment i hela Sverige för butik och restaurang. Drycker, vin, öl, sprit, kolonial, fäskprodukter, mejeriprodukter, frukt&grönt, frysprodukter. Onlineordersystem 24/7.